Ik gebruik ontzettend veel bouillon, vegan Knorr Bouillon Keteltje. Dat kan anders, dacht ik! Je kan bouillonpoeder maken door verse groenten lang in de oven te laten drogen en dan blenderen. Ga ik een keer proberen, maar zag dit recept en lekker dat het is….
INGREDIËNTEN:
* 2 tl zout
* 5-6 el edelgist
* ½ tl kurkuma
* ½ tl paprikapoeder
* 1 ½ tl uienpoeder
* 1 tl selderiepoeder of korianderpoeder
* ⅛ tl kruidnagelpoeder
* ⅛ nootmuskaat
* 2 tl tijm
* 1 ½ el proteine poeder
* ½ tl shii-takespoeder*
* 2 el suiker
* ½ tl mosterdpoeder
* 1 tl salie
* 2 el peterselie
* 2 ½ tl knoflookpoeder
* 1 ½ tl curry
* 1 el olijfolie, optioneel
* 1 el soja lecithine, optioneel
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een Magic Bullet of blender en maal fijn. Voeg eventueel daarna de olie toe en maal nog eens door. Roer daarna met een lepel alles door, ook de olie van de rand afschrapen.
Om 1 liter bouillon te maken heb je ongeveer 2 el bouillonpoeder nodig. Eventueel wat extra zout toevoegen.
*gedroogde shiitakes tot poeder malen, zie foto.
Reactie schrijven