· 

ZOETE AARDAPPEL MET WITTE BONEN TOPPING


Weet je wat zo leuk en spannend is? Nou, een recept opzoeken, alleen de ingrediënten opschrijven maar niet de instructies lezen 😱. Je fantasie de vrije loop laten en zelf bedenken wat je met de ingrediënten zult gaan doen. Hier en daar wat hoeveelheden aanpassen en andere ingrediënten gebruiken....Dat heb ik gedaan en het is heel verrassend en lekker geworden, al zeg ik het zelf. Voor herhaling vatbaar!

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES: 


* 4-5 middelgrote zoete aardappelen
* grote tenen knoflook, geperst
* 2 sjalotjes, fijngesneden
* blik van 800 gr wittebonen, uitgelekt
* 200 gr bladspinazie, gewassen
* bos dille naar smaak, fijngehakt

 

VOOR TAHIN YOGHURT:
* 120 gr soja yoghurt
* 2 el tahin
* sap van 1 citroen
* zout en peper naar smaak

 

TER GARNERING:
* 30 gr pijnboompitten, geroosterd
* 1-2 granaatappelpitjes

 

Verwarm de oven op 180C

 

1) was de schil van de zoete aardappels schoon. Snijd ze in de lengte doormidden. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat met de schil naar boven. Spray de schil eventueel in met wat olijfolie en zet ze in de oven voor ongeveer 50 minuten. Prik met een vork of ze gaar zijn.

 

2) meng in een kommetje de ingrediënten voor de tahin yoghurt.

 

3) bak de ui en knoflook. Voeg wat water of bouillon toe tegen het aanbranden. Voeg de witte bonen en spinazie toe. Roer totdat de spinazie geslonken is. Schenk dan de tahin yoghurt erbij en de dille. Roer goed door en zet de warmte bron uit.

 

4) leg de gebakken zoete aardappels met de schil naar beneden op een bord. Doe er wat van het bonenmengsel op. Daarover heen de granaatappelpitten en de pijnboompitten

 

Je eet de schil gewoon op 😍.

 

 

Een beetje vreemd, maar echt wel lekker! Heel verrassend!
Wat het leuke is, is dat ik het gevonden recepten later heb gelezen en dat het totaal anders is dan wat die ander heeft bedacht. Zo leuk!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0