Ik probeer steeds groenten uit die ik niet graag lust of helemaal niet lust. Er zijn zat manieren om “verschrikkelijke” groenten toch binnen te krijgen. Dus vandaar weer een recept met boerenkool en spinazie. Het zijn groenten die steeds meer gewaardeerd worden door mij (en mijn gezin 🙃).
INGREDIËNTEN VOOR 5-6 PORTIES:
* 600 gr pasta naar keuze, ongekookt
VOOR DE SAUS:
* 200 gr bladspinazie
* 200 gr boerenkool (ja,ja, ik heb de smaak te pakken 😊
* 3 tenen knoflook, geperst
* verse basilicum, flinke pluk (hele plant)
* 50 cashewnoten, geweekt
* 3-5 el edelgist
* 2 tl appelazijn of sap van een citroen/limoen
* 1-2 el misopasta of zout naar smaak
* peper naar smaak
Ter garnering wat geroosterde pijnboompitten en snoeptomaatjes. Lekker met wat rucola.
1) kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
2) stoom of blancheer de boerenkool en de pinazie totdat het iets geslonken is. Gooi het kookvocht niet weg!
3) doe groenten en de overige ingrediënten voor de saus in een blender. Voeg wat van het kookvocht toe (ook het kookvocht van de pasta kan je hiervoor gebruiken) totdat het de dikte is wat je lekker vind.
4) meng de pasta met de saus in een kom en schep het op een bord. Garneer met de rucola, snoeptomaten en pijnboompitten.
Doordat ik dit recept zelf heb bedacht (ja echt, het gaat mij steeds iets beter af.... 😃) had ik te veel saus voor de aanbevolen hoeveelheid pasta die ze adviseren per persoon volgens de verpakking.... Nou, dan maar 2 dagen er van eten 😍.
Reactie schrijven