· 

VEGANAISE ZONDER VET


Gert kan zo genieten van sneetjes brood rijkelijk besmeerd met zelfgemaakte veganaise, ui, komkommer en tomaat. Maar dat is zo ontzettend vet 😱 wat mij niet gezond lijkt. Ik zag een gezonde variant!

 

 

INGREDIËNTEN VOOR +/- 400 ML:


* 400 gr aardappel* geschild, gekookt en afgekoeld
* 4 tl sap van een citroen of appelazijn
* 3 tl Dijon mosterd
* 1 el ahornsiroop of zoetstof naar keuze
* 1/2 tl Keltisch zeezout of naar smaak
* 2 el ongezoete soja yoghurt (later bij bedacht)
* wat theelepels ongezoete plantaardige melk om eventueel wat te verdunnen

 

Doe alle ingrediënten in een Magic Bullet of gebruik een staafmixer. Mix totdat er een mayonaise dikte ontstaat. Voeg eventueel wat melk toe om te verdunnen.

 

De helft van de veganaise heb ik gebruikt om knoflooksaus van te maken: Doe er een teen uitgeperste knoflook door en wat bieslook en/of peterselie en je hebt knoflooksaus 😉.

 

WAT VINDEN WIJ ER VAN? 
Je moet geen vette mayo verwachten. Het is wel romig door de aardappel. Morgen gaan we het op een broodje proberen ala Gert.

 

Link naar veganaise op oliebasis op mijn blog: https://kokenmetplanten.jimdofree.com/…/veganaise/146860787/

 

 

* ik heb de vastkokend/iets kruimige aardappel genomen



Reactie schrijven

Commentaren: 0