Gert kan zo genieten van sneetjes brood rijkelijk besmeerd met zelfgemaakte veganaise, ui, komkommer en tomaat. Maar dat is zo ontzettend vet 😱 wat mij niet gezond lijkt. Ik zag een gezonde variant!
Â
Â
INGREDIËNTEN VOOR +/- 400 ML:
* 400 gr aardappel* geschild, gekookt en afgekoeld
* 4 tl sap van een citroen of appelazijn
* 3 tl Dijon mosterd
* 1 el ahornsiroop of zoetstof naar keuze
* 1/2 tl Keltisch zeezout of naar smaak
* 2 el ongezoete soja yoghurt (later bij bedacht)
* wat theelepels ongezoete plantaardige melk om eventueel wat te verdunnen
Â
Doe alle ingrediënten in een Magic Bullet of gebruik een staafmixer. Mix totdat er een mayonaise dikte ontstaat. Voeg eventueel wat melk toe om te verdunnen.
Â
De helft van de veganaise heb ik gebruikt om knoflooksaus van te maken: Doe er een teen uitgeperste knoflook door en wat bieslook en/of peterselie en je hebt knoflooksaus 😉.
Â
WAT VINDEN WIJ ER VAN?Â
Je moet geen vette mayo verwachten. Het is wel romig door de aardappel. Morgen gaan we het op een broodje proberen ala Gert.
Â
Link naar veganaise op oliebasis op mijn blog: https://kokenmetplanten.jimdofree.com/…/veganaise/146860787/
Â
Â
* ik heb de vastkokend/iets kruimige aardappel genomen
Reactie schrijven