🍮🧁🍰🌱🎂🥧🥮 ZOETE VRIJDAG 🥮🥧🎂🌱🍰🧁🍮
Met de smaak van kwarktaart kan je je fantasie op hol laten slaan. Manlief Gert maakte de taart met oreo’s....
INGREDIËNTEN VOOR EEN SPRINGVORM VAN 28 CM DOORSNEDE:
* 300 gr oreo original
* 100 gr plantaardige boter
* 5 gr agar-agar poeder
* 200 ml plantaardige melk
* 100 + 25 gr suiker
* 500 ml Sojayoghurt, ongezoet **
* 3 zakjes vanillesuiker
* 250 ml Alpro sojaroom om te kloppen
* Suiker of agavesiroop naar smaak
* optioneel 1 zakje klop-fix (staat niet op de foto)
1) Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer de rand in met boter.
2) Maal de oreo’s grof in een keukenmachine en kneed de boter er goed door met de hand. Doe het kruimelmengsel op de bodem van de springvorm en druk het aan en glad met je hand. Zet de vorm in de koelkast.
3) Verwarm melk met de agarpoeder op in een pannetje. Breng het rustig aan de kook en blijf goed roeren. Als het agarpoeder goed is opgelost kook je het nog even een paar minuten door.
4) Voeg 100 gr suiker, vanillesuiker en beetje bij beetje de yoghurt toe en warm dit goed door. Let goed op dat er geen klontjes in zitten! Kook nog even door totdat de suiker is opgelost.
5) Intussen klop je de gekoelde soja slagroom in een kom met een 25 gr suiker en klop-fix stijf.
6) Giet het yoghurt mengsel in een kom en roer zachtjes zodat het wat afkoelt. Agar stolt al bij 40 graden.
8)Decoreer met gebroken stukjes koek, slagroom, vruchten of bestrooi met vlokken. Laat je fantasie maar lekker de vrije loop gaan.
** je kunt ook ander plantaardig yoghurt gebruiken, gezoet en/of met een smaakje. Proef dan wel tussendoor of suiker toevoegen nodig is 😉.
Reactie schrijven