Het bevalt mij prima, groenten koken in de oven 😃. Vandaag met andere groenten...
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:
* 500 gr sperziebonen, schoongemaakt
* 250 gr champignons, door midden gesneden
* 2 uien, grof gesneden
* 2 rode paprika, in stukken
* 500 ml bouillon (2 el zonder kip bouillon*)
* 2 el maizena
* 1 takje rozemarijn
* 1 teen knoflook, geperst
* 2 tl uienpoeder
* 2 el sojasaus
* peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden
1) Doe alle ingrediënten in een ruime ovenschaal, begin met de vloeibare ingrediënten, dan de maizena er goed door heen roeren.
2) Dan de groenten en de kruiden. Roer lekker goed door. Ik heb de paprika’s bovenop gelegd. Ik vind het lekker als ze wat zwart geblakerd zijn 🤗
3) Zet in de oven voor 20 minuten en roer om en dan weer voor 20 minuten in de oven. Net zo lang totdat de sperziebonen gaar zijn (ongeveer 60 minuten).
Ook deze variant smaakte ons prima 😍! Die kruiden in de zelfgemaakte bouillonpoeder
smaakte verrukkelijk hierbij! Wij eten het vandaag met ovenfrietjes en zelfgemaakte veganaise**. Volgens mij ook heerlijk met rijst of een berg jonge kapucijners...
* Link naar recept voor Zonder Kip Bouillon: https://kokenmetplanten.jimdofree.com/2019/01/03/zonder-kip-bouillonpoeder/
** Link naar recept voor veganaise: https://kokenmetplanten.jimdofree.com/2018/08/23/veganaise/146860787/
Reactie schrijven