De jongens van Bosh hebben deze variant op een curry gemaakt. Deze leek mij wel wat met wat aanpassinkjes...
INGREDIËNTEN VOOR 4-6 PORTIES:
* 600 gr zoete aardappel, in stukjes
* 300 gr pastinaak, in stukjes
* 60 gr rauwe cashewnoten
* 2 uien, fijn gesneden
KRUIDEN:
* 3 tenen knoflook
* 4 el verse gember
* 1/2 tl kurkuma
* 1/2 tl nootmuskaat
* 1/2 tl cayenne peper
* 1/2 tl kaneel
* 1/2 tl kardemom
* 500 ml kokosyoghurt
* 2 blikken kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
* 400 gr bladspinazie
* water om te verdunnen
Verwarm de oven voor om 200 graden.
1) leg de zoete aardappel en pastinaak op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bespray ze wat met olijfolie en zet voor 40 minuten in de oven
2) kook de cashewnoten een half uurtje in gekookt water. Doe daarna met een beetje van het kookvocht in de Magic Bullet en maal tot room
3) bak de uien en blus af met wat water tegen het aanbranden. Voeg alle kruiden toe en roer goed door. Schenk de cashewroom erbij en roer weer door.
4) Schenk de kokosyoghurt erdoor, de gegrilde zoete aardappel, pastinaak en kikkererwten erbij en als laatste de spinazie. Roer goed door en verdun eventueel met water
Wij aten het zonder rijst, dan is het genoeg voor 4 porties. Eet je het met rijst dan is het wel genoeg voor 6 porties. Het was in ieder geval heerlijk!
Reactie schrijven