· 

KOOLRAAP PUREE UIT DE OVEN


Niet echt een schoonheid voor op de foto, maar vooruit .....🤦‍

 

 

Er zijn groenten die ik links liet liggen, maar die ik nu wil leren waarderen, net als spinazie en boerenkool. Geef mij geen stamppot boerenkool, maar dat recept van vorige week met zoete aardappel.....heerlijk 😍. Zo ook koolraap, wat moest ik daarmee? Toen kwam dit recept voorbij en ik ging het proberen.... Waarom stinken al die knollen toch zo 🤭?

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:


* ongeveer 1,2 kg koolraap, in blokjes gesneden
* 115gr rauwe cashewnoten, een nacht geweekt*
* 230 ml water
* 1 tl uipoeder
* 85 gr zwarte bandmelasse**
* 1/2 tl zout
* 1/2 tl gember (vers of poeder)
* 1/4 tl nootmuskaat
* 1/4 tl kaneel
* 1/4 tl witte peper
* wat paneermeel

 

1) breng water aan de kook in een ruime pan. Doe de koolraap erbij en laat het in 35-40 minuten gaar

 

2) giet de geweekte cashewnoten af en voeg ze toe aan een blender. Voeg het water en uienpoeder toe en mix op hoge snelheid tot een gladde massa, ongeveer 1 minuut. Zet even aan de kant

 

Verwarm de oven voor op 180 graden

 

3) laat de gekookte koolraap uitlekken en doe ze in een keukenmachine. Pureer totdat je een grove aardappelpuree structuur hebt en schep het in een mengkom

 

4) voeg de zwarte bandjes melasse, cashewroom, zout en specerijen toe. Meng goed door. Proef en voeg eventueel peper en zout toe

 

5) breng de puree over naar een ovenschaal en maak de bovenkant glad met een lepel. Strooi de broodkruimels gelijkmatig over de bovenkant. Bak in ongeveer een uur totdat de bovenkant goudbruin is

 

Dit is een bijgerecht ter vervanging van aardappelpuree. Wij aten het met een goed gevulde salade en de mannen hadden er een vegan schnitzel bij 😉.

 

 

 

* duurt lang (ongeduldig typje 🙄). Ik heb de cashewnoten 30 minuten gekookt in water...
** had ik niet, dus bedacht appelstroop erbij 🙃

 

 

Het recept komt van: https://fullofplants.com/rutabaga-gratin-lanttulaatikko/


Reactie schrijven

Commentaren: 0