Lau, jij stamppot? Jazeker! Ik zei toch dat ik nu recepten uit ga proberen die ik voorheen niet lustte. Het ene recept is het andere niet en ik wil voedingstoffen binnen krijgen van verschillende groentes. Dus vandaag vitamine C bom; ZUURKOOL! Ooh en ik las over de nieuwe vegan “gehakt”. Meteen maar proberen.....😇
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:
* 1-1,5 kg zoete aardappel, geschild
* 500 gr zuurkool uit het vat
* 250 gr vegan “gehakt”
* 2 sjalotjes, fijngesneden
* 2 tenen knoflook, uitgeknepen
* wat verse gember, geraspt
* peper en zout naar smaak
* ananasstukjes
1) kookvocht stoom de zoete aardappel gaar en stamp fijn
2) kruid de “gehakt” met kruiden die je lekker vind
3) bak de sjalotjes, knoflook, gember en het “gehakt”. Voeg de zuurkool toe en eventueel wat water tegen het aanbranden.
4) doe het “gehakt”mengsel bij de gestampte aardappels en roer door. Bovenop wat ananas 😍.
De “gehakt” viel weg. De volgende keer zal ik het “gehakt” er los bij doen. Nu hebben we het nog niet goed kunnen proeven.... Stamppot is toch niet echt mijn ding. De volgende keer veganiseer ik mijn zuurkool ovenschotel.
Reactie schrijven