· 

GEVULDE PASTA


Laatst zag ik bij een kookprogramma iets voorbij komen over gevulde cannelloni. Het was allemaal dierlijk, maar wel te veganiseren. Blijkt alleen de cannelloni zelf gemaakt te zijn met ei 😭. Baaaaaaalen! Dus ik heb een andere pasta meegenomen om te vullen. Het was een heel gepruts, want ze zijn 4 keer kleiner... De volgende keer gebruik ik lasagnebladen, want verder smaakte het ons prima 😍

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 4-6 PORTIES:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

VULLING:
* 400 gr pasta om te vullen of lasagnebladen
* 2 uien, heel fijn gesneden
* 2 tenen knoflook, geperst
* 1 pakje plantaardige gehakt (400 gr)
* 50 gr paneermeel
* 3 el plantaardige melk
* wat verse oregano
* peper en zout

 

TOMATENSAUS:
* 8 tomaten, in blokjes gesneden (2 blikjes kan ook)
* 2 uien, gesneden
* 2 tenen knoflook, geperst
* 2 el ahornsiroop
* peper en zout naar smaak
* Italiaanse kruiden naar smaak

 

BECHAMELSAUS:
* 50 gr boter
* 60 gr bloem
* 60 gr vegan geraspte kaas
* 500 ml plantaardige melk
* wat verse oregano
* peper en zout naar smaak

 

1) Doe alles voor de vulling, behalve de pasta, in een kom en kneed het met je hand en zet opzij

 

2) Bak de uien in een pan en voeg tomaten, knoflook, ahornsiroop, peper en zout naar smaak toe. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen

 

3) Vul de pasta met de gehaktvulling. Het vergt heel wat geduld wat ik zowaar had 😳. Ik heb de pasta buisjes gevuld met mijn vingers, het ging niet anders... en heb ze rechtop in een ovenschaal gezet. Beter is het om eerst een laagje van de saus op de bodem te doen, maar de pasta is wel gaar geworden 😅

 

4) Giet de resterende tomatensaus over de gevulde pasta

 

5) Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Giet beetje bij beetje de melk toe en blijf goed met een garde roeren. Zodra alle melk erbij zit voeg je de kaas toe en breng je het zachtjes aan de kook. Wel goed blijven roeren. Zet de warmtebron uit. Breng op smaak met de verse oregano, peper en zout. Heb je klontjes? Gebruik dan even een staafmixer 😉

 

6) Giet de bechamelsaus over de tomatensaus in de ovenschaal. Zet de schaal 45 minuten in de oven

 

 

Om er lasagne van te maken, zou ik de gehaktvulling rul gaan bakken in een pan en de tomatensaus er aan toevoegen. Dan de ovenschaal vullen met tomaten/gehakt saus, lasagnebladen en zo door. Over de laatste laag bladen schenk je de bechamelsaus. Dit verzin ik nu ter plekke, dus nog niet zelf uitgeprobeerd.

 




Reactie schrijven

Commentaren: 0