Gnocchi zijn kleine stukjes aardappeldeeg gekookt in water. Ik vind ze heerlijk! De Italianen spreken het zo uit: Njokkie. Handig om te weten, want ik struikelde steeds over mijn tong als ik het wilde uitspreken...
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:
* 450 gr gnocchi
* 1 grote ui, gesneden
* 3 tenen knoflook, geperst
* 150 gr gesneden boerenkool
* 1 blik kikkererwten, afgespoeld
* 2 blikken tomaten blokjes
* 1 el oregano (verse is het lekkerst)
* 1 el basilicum (had ik ook niet meer vers 🤦🏽♀️)
* 1 el edelgist
* 2 tl Harissa pasta
* eventueel ahornsiroop of suiker
* peper en zout naar smaak
1) breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet naderhand af in een vergiet. De gnocchi kun je ook bakken in een koekenpan
2) bak de ui en knoflook en blus af met wat water of bouillon tegen het aanbranden
3) voeg de tomatenblokjes, boerenkool en kikkererwten toe en de overige smaakmakers. Laat het 20 minuten pruttelen
4) zodra de saus goed is ingedikt voeg je de gnocchi toe. Even omroeren en klaar.
En zo ineens ben ik creatief met boerenkool wat we al jaren niet meer gegeten hadden. Op deze manier vinden wij het erg lekker (omdat we het niet proeven 😂😇).
Gnocchi kan je ook zelf maken: https://youtu.be/nwNv9ASFZf4
Reactie schrijven