· 

PARELCOUSCOUS MET KNOFLOOK LIMABONEN


Dit recept heb ik zelf bedacht en het smaakt nog verrassend goed ook. Ik zag iets met knoflookgarnalen voorbij komen en ik dacht dat als ik heel goed mijn fantasie gebruik dat een limaboon best op een dikke korte garnaal kan lijken toch 🤔? En zo maakte ik de limabonen op smaak zoals ik voorheen met garnalen deed. Voor een zeesmaakje heb ik 1 norivel vermalen....

 

INGREDIËNTEN VOOR 3-4 PORTIES:

 

MARINADE LIMABONEN:
* 2 blikken limabonen, afgespoeld
* 4 el olijfolie
* 3-4 tenen knoflook, uitgeperst
* sjalotjes, fijngesneden
* 1 noriblad, fijngemalen
* peper en zout naar smaak

 

Doe alle ingrediënten in een kom, roer door en laat de smaken lekker intrekken.

 

* 200 parel couscous
* 500 ml bouillon 
* 2 courgettes, gesneden
* snoep tomaatjes, gehalveerd
* verse oregano

 

1) doe in een pan de parel couscous en de bouillon. Breng zachtjes aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Zorg dat het niet aanbrand, anders wat water toevoegen

 

2) verwarm een koekenpan en bak hierin voorzichtig de limabonen. Om te voorkomen dat de bonen kapot geroerd worden heb ik ze de laatste 10 minuten in de oven gedaan op 170 graden. Het schaaltje waar de gemarineerde bonen in zaten doe je nu de halve snoeptomaatjes en verse oregano in. Even omroeren

 

3) bak de courgettes in wat olie en breng op smaak met wat peper en zout

 

4) voeg alle ingrediënten nu door elkaar en roer voorzichtig om

 

 

Klaar! Eetsmakelijk!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0