Wat eten we vandaag? Het valt niet mee om steeds wat nieuws te verzinnen of uit te proberen en daar dan ook nog de tijd voor hebben... Daarom heb ik vaak recepten gemaakt van deze pagina. Makkelijk toch 😉. Scrollend door de Allerhande kwam ik dit recept tegen. Wel een hele eigen draai aan gegeven.
INGREDIËNTEN VOOR 3-4 PORTIES:
* 400 gr cannelloni bonen, uitgelekt
* 400 gr bladspinazie, gewassen
* 1/2 knol knoflook (6 grote tenen)
* 2 aubergines, plakken van 1/2 cm gesneden
* 1 hele spitskool
* 1 pot van 400 gr gegrilde paprika, in reepjes gesneden
* wat (tros)tomaatjes
* 50 gr pijnboompitten, geroosterd
* (verse) tijmblaadjes
* peper en zout naar smaak
* 3 el ongezoete plantaardige melk
Verwarm de oven voor op 180 graden
1) zet een ruime pan met water op en breng aan de kook. Snijd de bladeren van de spitskool en snijd de harde kern eruit. Blancheer de bladen 4 minuten. Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken en dep ze droog
2) leg de halve knol op een met bakpapier belegde bakplaat. Leg de plakjes aubergine er naast. Spray eventueel in met wat olie en strooi er wat peper en zout op. Zet 30 minuten in de oven
3) bak de spinazie met de helft van de tijm in een wok, totdat het geslonken is. Laat afkoelen in en vergiet en knijp de spinazie uit. Voeg eventueel wat peper en zout toe
4) maal de geroosterde pijnboompitjes, met 1 el melk en de rest aan de tijm in een keukenmachine. Haal de pasta eruit en zet aan de kant
5) zodra de aubergine en de knoflooktenen lichtbruin gekleurd zijn haal je ze uit de oven. Pel de knoflook en die ze samen met de cannelloni bonen en 2 el melk in de keukenmachine. Voeg eventueel wat peper en zout toe
6) bekleed de bodem en rand van een springvorm met de koolbladeren en houd wat koolbladeren achter voor de bovenkant
7) verdeel achtereenvolgens de helft van de aubergine, bonenpasta, paprika en spinazie laag voor laag over de bodem. Druk voorzichtig aan. Herhaal met de rest van de aubergine, bonenpasta, paprika en spinazie
8 ) vouw het achtergehouden koolbladeren er overheen, druk aan en dep eventueel droog. Verdeel de gemalen pijnboompitten erover
9) zet de springvorm op een bakplaat en leg de tomaten met tak op de bakplaat naast de vorm. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, zet op een bord en verwijder de springvorm. Garneer met de tomaten. Serveer direct. Lekker!
Bij mij waren de tomaatjes verbrand. Tja, moet ik maar een wekker zetten hè als ik zit te beeld bellen met mijn moeder 🤦🏽♀️.
Wij aten het met rustieke stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.
Reactie schrijven