· 

MEATLESS LOAF MET CRANBERRY’S


Tja, wat ga ik hierover vertellen? Ik weet dat als je de loaf een dag in de koelkast hebt bewaard dat het dan heel goed te snijden is en dat het niet uit elkaar valt. De volgende keer dat ik dit recept ga maken dan voeg ik zoete ketjap toe om te verdunnen ipv plantaardige melk. Wij misten iets aan de smaak.

 

INGREDIËNTEN VOOR 8 PORTIES:


* 2 blikken kikkererwten, afgespoeld
* 2 blikken zwarte bonen, afgespoeld
* 10 g verse platte peterselie
* 3 tenen knoflook, geperst
* 1,5 tl gerookt paprikapoeder
* 2,5 tl (gedroogde) tijm
* 4 el paneermeel

* 100 gr gedroogde cranberry’s
* 3 kleine sjalotjes, fijn gesneden


* wat tomatenketchup

 

* eventueel wat plantaardige melk om te verdunnen

 

Verwarm de oven voor op 200 graden

 

1) houd 1/4 van de kikkererwten en zwarte bonen apart. Doe de eerst 7 ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Verdun eventueel met wat melk. Zodra het 1 geheel is schep je het over in een mengkom

 

2) schep de rest van de kikkererwten door het mengsel met de cranberry’s en sjalotjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

 

3) verdeel het mengsel over de cakevorm (eventueel met bakpapier bekleed). Druk goed aan en strijk glad

 

4) bak het meatloaf ca. 25 min. in de oven goudbruin. Neem uit de oven en stort voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de ketchup. Bak nog 10 minuten in de oven zonder bakvorm

 

Wij eten de Meatless loaf met de cranberry saus (het recept heb ik apart geplaatst), gekookte sperziebonen en gebakken aardappels.

 

 

Eetsmakelijk!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0