Hier kijken wij iedere zaterdag naar uit; pizza met heel veel groenten 😍. Deze pizzabodem is gedeeltelijk gemaakt van bloemkool, maar dat is niet te proeven. Je kunt de groenten gebruiken die je lekker vind. Vandaag hebben we er boerenkool doorheen gedaan. Niet te proeven (gelukkig 😇), maar zo profiteren we wel van de vitamines er van...
Wat wij hebben gebruikt:
* 2 pakken pizza bodems
* 2 courgettes, fijn gesneden
* 1 ui, fijn gesneden
* 3 paprika’s, fijn gesneden
* bakje champignons, gesneden
* 1/2 zak biologische boerenkool
* blikje ananas, in blokjes
* Violife geraspte “kaas”
* smokey bbq saus
* curry
* veel Italiaanse kruiden
* peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden
1) roerbak de groenten en breng op smaak met de kruiden, peper en zout. Laat het goed uitlekken in een vergiet
2) smeer de bodems in met wat van de bbq saus en schep de uitgelekte groenten er boven op en de stukjes ananas. Maak het af met de curry en de “kaas”
3) bak de pizza’s in de oven in 15-20 minuten
Ooooh, wat een genot! Eetsmakelijk!
Zoals ik al schreef kan je variëren met je favoriet groenten, maar dat kan ook met de saus! Gebruik tomatensaus of humus om op de bodem te smeren. Zelf gemaakte pesto, ook niet verkeerd! Probeer en varieer!
Reactie schrijven