· 

CHILI VAN KIKKERERWTEN

Dit recept gisteren uitgeschreven en wat denk je? Storing tijdens het plaatsen. Poging 2 het zelfde 🤬, ik zou haast mijn schoenzolen op vreten! Dus nu maar typen in Word en dan kopiëren.....

 

Ik had een heel pak kikkererwten geweekt en gekookt en geen plek in de vriezer 🤦🏽️, dus gisteren een recept met kikkererwten. Zo langzaamaan kook ik steeds meer volgens de richtlijnen van WFPB (Whole Food Plant Based). Het idee van dit recept komt uit het kookboek “Hoe overleef je” van dr Greger. Wel helemaal aangepast naar mijn smaak. Ook meteen een grote pan gemaakt, hoef ik vandaag niet te koken.

 

INGREDIËNTEN 8-10 PORTIES:

 

SMAAKMAKERS:
*500 ml bouillon *
*140 gr tomatenpuree
*5 el edelgist
*1 el mosterdzaad, gemalen
*2 tl uienpoeder
*2 tl knoflookpoeder
*1 el gedroogde peterselie
*1 el basilicum
*1 tl gedroogde tijm
*2 tl paprikapoeder
*1 tl gerookte paprikapoeder
*1 tl kurkuma
*2 el srirachasaus
*3 el ahornsiroop

 

GROENTEN:
*1 kg gekookte kikkererwten
*2 blikken tomatenblokjes
*3 uien, fijngesneden
*4-5 tenen knoflook, uitgeknepen 
*2 courgettes, gesneden
*2 paprika’s, gesneden
*400 gr (kastanje) champignons
*1 pot maïs
*200 gr spinazie

 

1)bak de uien en knoflook en blus steeds af met wat van de bouillon. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee.

 

2)voeg de groenten 1 voor 1 toe, de kruiden, de tomatenblokjes en de rest van de bouillon. Laat de chili lekker koken en wat indikken.

 

Wij aten het met zilvervliesrijst.

 

*ik heb mijn zelfgemaakte “Zonder Kip Bouillon” gebruikt. Kijk voor het recept: https://kokenmetplanten.jimdofree.com/…/zonder-kip-bouillo…/

 

 

https://kokenmetplanten.jimdofree.com/2019/01/03/zonder-kip-bouillonpoeder/

 

 

Wat is WFPB: https://lobkefaasen.nl/…/wat-betekent-whole-food-plant-bas…/


Reactie schrijven

Commentaren: 0