· 

GUACAMOLE SALADE MET GEFRITUURDE STUKJES ALS VAN KIP  


Hebben jullie dat ook dat je verschillende verse producten over hebt wat nog geen bestemming heeft? Nou, ik wel. Vandaag vond ik dat de “restjes” op moesten en ik liet mijn fantasie gewoon weer de vrije loop en laat het nou ook nog eens verrassend lekker zijn.

 

INGREDIËNTEN VOOR 3-4 PORTIES:

SALADE:

* 265 gr zwarte bonen, uitgelekt (1 blikje ipv 2)

* 1 blikje mais

* 2-3 sjalotjes, fijngesneden

* 2 avocado’s, in blokjes gesneden

* 120 gr snoeptomaatjes, gehalveerd

* rode peper, schoongemaakt en fijn gesneden

 

* 4-5 puntpaprika’s, gehalveerd en schoongemaakt

* 1 bakje mini trostomaatjes

 

* 1 bakje “kip” stukjes

* 1 el bloem

* wat plantaardige melk

* snufje gerookte paprikapoeder

* ¼ tl paprikapoeder

* olie om in te frituren 

* peper en zout naar smaak

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

1) Leg de paprika's met de open kant naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat, leg de trostomaatjes er naast. Bespuit de groenten iets met olijfolie en als je wilt met peper en zout. Bak ze bruin in ongeveer 20-30 (?) minuten

 

2) Maak een salade van zwarte bonen, mais, sjalotjes, avocado en de snoeptomaatjes en zet even aan de kant

 

3) Haal de “kip” stukjes door de melk en bestrooi ze met de paprikapoeders, peper en eventueel zout. Bestuif ze met de bloem en bak ze in ruim olie krokant. Laat ze daarna uitlekken op een bord met keukenpapier

 

 

Wij aten het met rijst. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0