· 

SALADE MET AMARANT


Ik las op internet hoe gezond amarant is: het zaad is rijk aan vitamine B, vitamine E, magnesium, fosfor, kalium en zink. Het zou ook het eiwit lysine bevatten wat weer goed voor je hart schijnt te zijn en een gunstig effect zou hebben op je cholesterolniveau. Klikt goed. We hebben het nooit gegeten dus ik heb verschillende recepten gevonden op het wereld wijde web en heb daar mijn eigen variant op gemaakt (uiteraard).

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:


* 100 gr ongekookte amarant, koken volgens de verpakking
* 500 gr rode biet, in plakjes gesneden van 1 cm
* 1 aubergine, in plakjes gesneden van 1 cm
* 1 courgette, in plakjes gesneden van 1 cm
* 1-2 sjalotjes, fijngesneden
* 85 gr veldsla
* 80 gr walnoten, wat kleiner gesneden

 

DRESSING:
* 2 el witte balsamico azijn (wijnazijn)
* 2 tl Franse mosterd
* 2,5 el ahornsiroop
* 1 teen knoflook, uitgeknepen

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed 2 bakplaat met bakpapier.

 

1) leg de schijven aubergine en courgette op de ene bakplaat en de rode biet op de andere bakplaat. Bestuif de courgette en aubergine met een beetje olijfolie, peper en eventueel wat zout. Bak ze goudbruin in 20-30 (?) minuten. Draai ze halverwege om

 

2) maak de dressing. Ik gebruik hiervoor de Magic Bullet

 

3) doe alle ingrediënten in een grote kom, dressing erover en goed omroeren

 

Eet de salade lauw. Op de foto ziet het gerecht er niet uit, maar het is echt verrassend lekker.

 

De dressing is echt zooooo lekker! Daar zal ik een apart recept voor maken 😉.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Dussart (dinsdag, 03 maart 2020 19:04)

    Goed recept