Wat is dat nou eigenlijk? De bowls moeten de bolle buik voorstellen van Boeddha. Er zit vaak iets in van koolhydraten zoals rijst, quinoa, amarant, bulgur......noem maar op. Aangevuld met groenten (koud, warm of heet),iets van eiwitten (peulvruchten, tempé, tofu of vleesvervanger), avocado, noten, zaden, olijven en een sausje of dressing, zelf gemaakt uiteraard 😉. Heerlijk om leftovers hiervoor te gebruiken. Het wordt geserveerd in een schaal (vandaar de naam bowl) of een groot diep bord.
Bij de Action heb ik deze mega diepe borden gekocht. Blijft alles tenminste op ons bord liggen ipv dat de helft op tafel terecht komt 😜. De dressings zijn best sterk van smaak, waardoor je maar een paar druppels dressing nodig hebt. Ook daarin kan je zoveel mee variëren. Ik kijk veel op Pinterest en schrijf alles op in een schrift, uiteraard speel ik zelf ook met de ingrediënten. Leuk!
Ik zorg ervoor dat ik alles klaar heb staan in de koelkast, gekookt en wel. Kom ik hongerig thuis dan is het de koelkast open trekken, rijst, granen of iets dergelijks verwarmen en hop mijn schaal volstorten met al het lekkers, dressing erover en klaar. Hoe heerlijk is dat 😍!
Hier enkele voorbeelden van mijn lunch of avondeten. Klik op de foto om te zien welke ingrediënten ik gebruikt heb.
* gekookte zilvervliesrijst
* gegrilde aubergine
* gegrilde puntpaprika
* gekookte sperziebonen
* geblancheerde taugé
* geblancheerde Chinese kool
* tofu gekookt in ketjap (in laten dikken)
* pindasaus https://kokenmetplanten.jimdofree.com/2018/08/12/pindasaus-satésaus/
* gekookte amarant
* veldsla
* geraspte wortel
* cannellonibonen met gemalen noriblad, knoflook en sjalotje
* gekookte broccoli
* avocado
* geroosterde pijnboompitten
* tomaat
* olijven
* mosterd dressing https://kokenmetplanten.jimdofree.com/2019/03/23/heerlijke-dressing/
* veldsla
* geraspte wortel
* gegrilde puntpaprika’s
* alfalfa
* zeewiersalade
* gebakken tempé
* dressing voor 2-3 bowls: 2 el Kikkoman sojasaus, 1 el ahornsiroop, 1 el citroensap
* gekookte amarant
* veldsla
* gepelde sojabonen (vriezer AH)
* taugé
* zeewiersalade
* radijs
* geraspte wortel
* sperziebonen
* granaatappel (vriezer AH)
* dressing voor 4 porties: 2 el pindakaas, 4 el sojasaus (Kikkoman), 1 el wijnazijn, 1 el ahornsiroop, sriracha naar smaak
Sushi bowl:
* gekookte rijst
* avocado
* gepelde sojabonen
* wortelrasp
* komkommer
* gember uit een potje
* zeewiersalade
In het potje naast de bowl heb ik 1 noriblad fijngemalen en wat sesamzaadjes in gedaan.
In het hele kleine potje had ik dressing in zitten van wat sojasaus (Kikkoman), beetje sesamolie en wasabi naar smaak.
Meegenomen naar een bbq en er heerlijk van gesmuld 😍.
Reactie schrijven