· 

GNOCCHI VAN ZOETE AARDAPPEL


Gnocchi (spreekt uit als njokkie) vind ik altijd wel lekker. Uit gemak haal ik het kant en klaar bij de AH, maar nu wilde ik het zelf gaan maken van zoete aardappel. Mijn mannen houden niet van gnocchi, maar deze gingen er goed in 😅.

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:


* 550 gr zoete aardappel
* 350 gr bloem
* 100 gr maiszetmeel
* peper en zout naar smaak

 

1) schil en kook de zoete aardappel beetgaar en maak er een fijne puree van. Meng de bloem en maiszetmeel beetje bij beetje met de zoete aardappel. Het deeg moet niet plakkerig meer zijn.

 

2) verdeel het deeg in 4 stukken en draai daar worsten van met een doorsnede van ongeveer 2 cm. Snijd de “worsten” in stukjes van 2 cm. Voor de looks kan je de stukjes pletten met je vork, maar ik was lui....

 

3) breng een pan met water aan de kook en laat de gnocchi hier in zakken. Zodra de gnocchi’s gaan drijven kan je ze met een schuimspaan uit het water scheppen. Laat ze uitlekken in een vergiet

 

De gnocchi kan je nu meteen zo eten of nog even bakken in een koekenpan met boter of olie. Heerlijk als bijgerecht of door een maaltijdsalade. klik op de foto voor de ingrediënten 😉.

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0