Lente kriebels, ik krijg daar energie van! Dan wil ik veel buiten zijn en liever niet te hoeven koken 🤫. Dus vandaag een makkelijk gerecht en meteen genoeg voor 2 dagen.
INGREDIËNTEN VOOR 6 PORTIES:
*200 gr bulgur
*40 gr pijnboompitten, geroosterd
*2 kleine aubergines, grof gesneden
*2 kleine courgettes, grof gesneden
*2 rode paprika’s, grof gesneden
*3 tenen knoflook, geperst
*2 blikken linzen, afgespoeld
*1 pakje tomato frito
*1 tl rozemarijn
*1 tl tijm
*verse basilicum
*peper en zout naar smaak
1)kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking en rooster de pijnboompitjes
2)bak in een grote wok bijvoorbeeld eerst de courgette, dan de aubergine, de paprika met de knoflook. Ik gebruik geen olie en extra vocht toevoegen tegen het aanbranden was niet nodig
3)voeg de tomato frito en de linzen toe met de rozemarijn en tijm en breng opmaak met peper en zout. De groenten moet beetgaar blijven
4)doe de bulgur er doorheen of schep het apart op je bord. Garneer met de pijnboompitjes en basilicum
Reactie schrijven