· 

STOOFPOTJE MET ONTBIJTKOEK EN JACKFRUIT


Ik ben lid geworden van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Daar heb ik en haal ik nog steeds heel veel informatie vandaan. Bij het lidmaatschap krijg je 4x per jaar het tijdschrift Vegan Magazine en een geschenk ( een lief klein kookboekje met 100 recepten met foto’s) en een pasje waar je kortingen op kunt krijgen. Ik ben erg blij met deze vereniging en wil ze graag steunen in wat zij allemaal doen. Dit recept (ietsjepietsje anders 😊) heb ik uit dat tijdschrift.

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 6 PORTIES:


*1 grote ui of 2 klein uitjes, fijngesneden
*3 tenen knoflook, uitgeknepen
*400 gr champignons, gesneden
*blik kikkererwten, 265 gr uitlekgewicht
*450 gr diepvries sperziebonen 
*2 pakjes passata di pomodoro (1 liter)
*1 blik tomaten blokjes
*6 plakken onbijtkoek, verkruimelen
*1 blik jonge jackfruit, 280 gr uitlekgewicht *
*peper en zout naar smaak

 

1. bak de uien en knoflook en blus af met water tegen het aanbranden


2. voeg de champignons en paprika toe. Dan de rest van de ingrediënten. Stoof het geheel in 30-45 minuten op een laag pitje totdat het lekker is ingedikt

 

Wij hebben het gegeten met gekookte bulgur en het was heerlijk!

 

 

*voordat je de jackfruit toevoegt, haal dit dan eerst met een vork een beetje uit elkaar zodat je de structuur krijgt van draadjesvlees.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0