· 

BAMI MET ZELFGEMAAKTE TERIYAKISAUS


Gebruik groenten die je lekker vind voor in de bami. Gebruik als smaakmaker de teriyakisaus en klaar. Ik zal hieronder beschrijven wat ik heb gedaan 😉.

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 4-5 PORTIES:


- 340 gr bami, ongekookt
- 1 bakje kip stuckjes
- 2 uien, grof gesneden
- 1 paksoi, gesneden
- 250 gr champignons, grof gesneden
- 1 prei, gesneden
- bakje taugé 
- zakje sugar snaps
- alle teriyakisaus (zie recept hieronder)

 

1. Blancheer de sugar snaps in 4 minuten en giet af

 

2. Bak de ui samen met de kip stuckjes en blus af met wat gekookt water tegen het aanbranden. Voeg 1 voor 1 de groenten toe, maar de taugé als aller laatst

 

3. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de bami in de helft van de geadviseerde tijd. Het moet nog hard zijn van binnen, en giet af

 

4. De bami, taugé en de teriyakisaus kunnen nu aan de wok toegevoegd worden. Roer lekker door. Het vocht wat vrijkomt van de groeten zorgt ervoor dat de bami verder kan garen. Zo trekken de smaken er lekker in 😍

 

Lekker met olijven en gebakken ui (Ikea).

 

Recept van teriyakisaus:

 

https://kokenmetplanten.jimdofree.com/2019/05/15/teriyakisaus/

 



Reactie schrijven

Commentaren: 0