· 

RENDANG VAN JONGE JACKFRUIT 


Rendang, een Indisch vleesgerecht die ik nooit echt heb gelust, maar altijd wel tussen de andere gerechten stond op de rijsttafel van mijn Indische familie. Dit recept zag ik bij AH online en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt:”Zou ik het met jonge jackfruit wel lekker vinden 🤔?” Daar kom ik alleen maar achter door het recept te maken. Uiteraard heb ik mij niet volledig aan het recept gehouden, maar er een minder vette versie van gemaakt...

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 6 PORTIES:

 

PASTA (BOEMBOE):
*100 gr sjalotten, fijngesneden
*4 cm verse gember, geschild en fijngesneden
*3-4 tenen knoflook, uitgeperst
*75 gr ongebrande cashewnoten 
*2 tl kurkuma (koenjit)
*1,5 tl komijnpoeder
*1,5 tl korianderpoeder (ketoembar)
*1 tl kaneelpoeder
*1/2 tl kruidnagelpoeder
*1/2 tl chilivlokken
*100 ml kokosmelk (drinkbaar)

 

OVERIGE INGREDIENTEN:

*3 blikken jonge jackfruit, afgegoten (staan 2 op de foto)

*2 stengels citroengras
*250 ml kokosmelk (die vette)
*250 ml kokosmelk (drinkbaar)
*3 el zoete ketjap (ABC van Heinz)
*1 el Kikkoman sojasaus (later bij bedacht)

 

1. Verwijder de droge stelen van het citroengras (bewaar dit), snijd doormidden en verwijder de harde onderkant. Snijd het zachtere deel fijn. Doe alle ingrediënten voor de boemboe in een keukenmachine of Magic Bullet en pureer alles fijn.

 

2. Laat de jackfruit uitlekken en snijd grof in de lengte of trek uit elkaar met 2 vorken. Ik gebruik mijn vingers gewoon als gereedschap 😉. Update: In een keukenmachine gaat het ook prima als je maar langzaam en niet te lang snijd.

 

3. Doe de boemboe in een wok en verwarm het voorzichtig totdat het begint te geuren. Voeg de geplukte jonge jackfruit toe en de overige ingrediënten en roer goed door.

 

4. De bewaarde stelen citroengras kunnen erbij. Deksel op de wok, warmtebron op laag en laat het lekker 45 minuten zachtjes door pruttelen zodat de kruiden er in kunnen trekken.

 

5. Roer na 45 minuten goed door en laat het nu nog 15 minuten pruttelen zonder deksel.

 

 

Wij aten het met atjar en gekookte bulgur, maar met rijst is het eigenlijk zoals het hoort... Heeeeeeerlijk! Dit ga ik echt vaker maken 🌱😃.




Reactie schrijven

Commentaren: 0