· 

HUZARENSALADE


Heerlijk tijdens deze warme dagen als lunch of bij de bbq. Ik heb voor heel makkelijk gekozen vandaag 😊 .....bijna geen snijwerk. In de ochtend gemaakt, dan in de koelkast gezet. Mmmmmm, lekker fris!

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 4-6 PORTIES:

 

* 1,5 kg vastkokende aardappels, gekookt en in blokjes gesneden
* 2-3 appels, geschild en in blokjes gesneden
* 450 gr doperwten/worteltjes, gekookt
* 1 blik jonge jackfruit, afgegoten
* 1 sjalotjes, fijngesneden
* 1 potje gesnipperde zilveruitjes, afgegoten
* 1 potje blokjes augurk, afgegoten
* 5 volle el mayolijn
* kruiden naar smaak, zoals bijvoorbeeld peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder of verse kruiden

 

Trek de afgegoten jackfruit met je vingers of 2 vorken uit elkaar. Zelf gebruik ik de harde stukjes niet. Verwarm een koekenpan en bak de jackfruit hierin totdat het een beetje bruin en droog wordt. Ik heb een heel klein beetje olijfolie gebruikt.

Nadat alle groenten zijn afgekoeld en gesneden kun je ze samenvoegen in een ruime schaal. Doe de mayolijn met de kruiden naar smaak erbij en roer goed door. Zet de salade in de koelkast.

 

Heerlijk bij een geroosterde maïskolf 🌽 van de bbq en wat stokbrood 🥖.

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0