Regelmatig bestelde ik in de zomermaanden een Hellofresh box, maar dat kon het afgelopen jaar niet....ze hebben geen veganbox. Maar veganbox.nl heeft dat wel 😁, dus die gaan we een paar weekjes proberen.
Ik heb het recept ietsjes aangepast, omdat ik vind dat ze erg veel vet en olie gebruiken. De olie om in te bakken heb ik bouillon voor gebruikt, dat scheelt 164 kcal per persoon en 22 gr aan vet 😉.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES
* 1 ui, fijngesneden
* 2-3 tenen knoflook, geperst
* 2 rode paprika, in repen gesneden
* 250 gr cherrytomaten, gehalveerd
* 340 gr volkoren pasta
* 300 gr champignons, gesneden
* Italiaanse kruiden naar smaak
* 400 gr spinazie gewassen
* 200 ml sojaroom of andere plantaardige room
* 4 el balsamico azijn
* 25 gr edelgist, optioneel
* bouillon om mee afteblussen
* peper en zout naar smaak
1) breng een pan met water aan de kook voor de pasta en kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af
2) bak de uien in een wok en blus af met de bouillon tegen het aanbranden. Doe de knoflook erbij. Bak zachtjes door totdat de uien glazig zijn en voeg de paprika toe, daarna de champignons en Italiaanse kruiden.
3) zodra de paprika en champignons zachter zijn mag de spinazie er beetje bij beetje bij. Roer totdat het slinkt. Voeg de azijn toe en laat het even pruttelen. Doe de room en eventueel edelgist erbij en roer goed door en laat het wat indikken.
Ik heb de pasta bij de saus gevoegd en lekker doorgeroerd, maar je kunt beide ook apart serveren 😉.
Wij hebben de box voor 3-4 personen besteld en het is genoeg voor 4 volwassen personen. Zo heb ik een prak over voor de lunch de volgende dag 😁😍.
Meer weten oven de veganbox www.veganbox.nl
Reactie schrijven