De eerste week de veganbox uitgeprobeerd en dat beviel ons prima. Grote porties, makkelijke recepten en nog lekker ook. Deze soep is koud en warm erg lekker. Toch heb ik er wat kleine aanpassingen in het recept aangebracht 😊. Deze soep is voor 4 porties, maar wij drieën kunnen er 2 keer van eten.
Â
Â
INGREDIËNTEN VOOR 4-6 PORTIES:
Â
* 2 rode paprika, in stukken gesneden
* 4 tomaten, in stukken gesneden
* 1 grote ui, fijn gesneden
* 4 tenen knoflook, uitgeperst
* 2 tl gedroogde tijm
* 2 tl gedroogde oregano
* 1 liter bouillon
* 2 blikken tomatenblokjes
* 1 blik van 400 ml kokosmelk
* 3 el bruine rietsuiker (optioneel)
* peper, zout naar smaak
Â
1) verwarm de oven voor op 220 graden. Leg op een bakplaat bakpapier en leg daar de paprika en tomaten op. Bespray eventueel met wat olijfolie, peper en zout en bak in 25 minuten
Â
2) bak in een soeppan de ui en knoflook glazig. Blus af met wat bouillon tegen het aanbranden. Voeg gedroogde kruiden en de blikken met tomaten blokjes toe en roer goed door.
Â
3) zodra de paprika en tomaten een bruine teint hebben na 25 minuten kunnen zij bij de pan met soep, schenk je de rest van het bouillon erbij en laat het sudderen totdat de groenten gaar zijn. Schenk de kokosmelk toe en pureer de soep met bijvoorbeeld een staafmixer. Breng op smaak met wat suiker, peper en zout.
Â
Wij kregen er 4 desembroodjes bij, maar met andere broodjes ook zeer smakelijk bij deze soep.
Â
Â
Wil je meer weten over de veganbox:
www.veganbox.nl
Â
Reactie schrijven