· 

SAMBAL GORENG TEMPÉ


Yeahhhhh, we eten nu een heel jaar vegan!! Super lekker en we voelen ons prima!!! Zo dit wilde ik eerst even met jullie delen 😊.

 

Goed, bij mijn Indische familie staat dit bijgerecht vaak op het menu. Mijn oom en tante hebben het speciaal voor ons geveganiseerd toen we laatst een feest hadden 🥰. Net als de bami die ze voor ons hadden gemaakt. Ook speciaal voor ons een Hema appeltaart gehaald (jaaa, die is vegan) en bitterballen. Wat een verwennerij als er rekening met ons gehouden wordt. We gaan er nooit vanuit, we vragen het ook nooit, maar als er dan toch rekening mee gehouden wordt dan kunnen wij dat enorm waarderen 😍.

 

 

INGREDIËNTEN:


* 500 gr tempé 
* 4 sjalotjes, fijngesneden
* 2 grote tenen knoflook, geperst
* 2 tl tomatenpuree
* 2 el zoete chilisaus
* 3 el suiker
* sambal en zout naar smaak
* zonnebloemolie om in de frituren
* 1-2 handjes pinda’s (optioneel)

 

1. Snijd de tempé in kleine frietjes en frituur het in de olie totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op een bord met wat keukenpapier en zet aan de kant.

 

2. Bak in een wok in een beetje olie de sjalotjes en knoflook glazig. Op laag vuur bakken! Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Voeg daarna de zoete chilisaus en suiker toe en breng op smaak met wat zout. Laat het prutje een beetje afkoelen.

 

3. Doe de gebakken tempé in een schaal en giet 2/3 van het prutje erbij en roer voorzichtig om. Voeg steeds een beetje van het prutje toe totdat je het lekker vind en zet opzij. Laat alles goed afkoelen!

 

Je kunt het prutje ook gebruiken door naturel frietjes (chips) doorheen te doen. Ik heb het resterende door de limabonen gedaan en dat op gebakken.

 

 

Heerlijk bij gekookte rijst, gekookte hele bulgur, Boeddah bowls......noem maar op 🥰.

 



Reactie schrijven

Commentaren: 0