Vorige week zat in de veganbox een soort Ceasar salade met een overheerlijke dressing. Vandaag wilde ik een maaltijd salade maken die meer op die van de echte Ceasar lijkt, maar dan met de overheerlijke dressing (uiteraard een beetje aangepast 🙄). Ik heb wat meer gemaakt voor de bbq van gisteren. Er werd van gesmuld!
INGREDIËNTEN VOOR 8 PERSONEN:
VOOR DE SALADE:
- 500 gr riso, gekookt en koud afgespoeld
- 2 kropjes roma sla, gewassen en geplukt
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 500 gr snoeptomaatjes, gehalveerd
- 1/2 vegan feta, in blokjes gesneden
- zongedroogde tomaten in olie naar smaak, gesneden
- 1 potje kappertjes, uitgelekt
- 1 pakje Zeesticks, gebakken en afgekoeld
VOOR DE CROUTONS:
- 1/4 Turksbrood of wat anders, in blokjes gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 3-6 el olijfolie
- peper en zout naar smaak of andere kruiden
VOOR DE DRESSING:
- 6 el vegan mayonaise, bijvoorbeeld Mayolijn
- 4-6 tl mosterd
- 6 el edelgist
- sap van 2 citroenen
- 1-2 el ahornsiroop
- 2 tenen knoflook, geperst
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. doe alle ingrediënten (behalve de Zeesticks. Anders verliezen ze hun knapperige jas) voor de salade in een ruime kom en zet opzij
2. leg de blokjes brood op een bakplaat. Doe de overige ingrediënten voor de croutons in een schaaltje en roer goed door. Veeg met een kwast de knoflookolie op de croutons en zet ze ongeveer 5-8 minuten in de oven of totdat ze licht bruin en knapperig zijn (ligt aan de grootte van de blokjes). Laat ze goed afkoelen
3. alle ingrediënten voor de dressing kunnen in bijvoorbeeld een Magic Bullet of gebruik een staafmixer. Mix goed door en tadaaaa, daar is de heerlijke dressing 😍
4. doe nu dan alle ingrediënten bij de kom voor de salade en voorzichtig husselen maar
Eet smakelijk!
Reactie schrijven