· 

TOMPOUCEN IN BAKJES


Tja, weer tijdens de buurt bbq....... Kleffe buurt, dan krijg je dat hè. De ene keer heeft die een toetje en de andere keer een ander. Vaak hebben ze ook wat lekkers gehaald voor Gert en mij. Dit keer vonden wij dat wij wat kekkers konden meenemen. We waren alleen niet de enige 😂. De een had ijs en een ander zelfgemaakte appeltaart, beide niet vegan, dus de non-vegans gingen helemaal rollend naar huis 😱.

 

 

Wij hadden nog pasteibakjes liggen wat over was van de Kerst. En zo kwamen we op het idee om ze te vullen met Tompoucenroom. Gert heeft er 30 gemaakt, maar dit recept is voor ongeveer 12 pasteitjes.

 

INGREDIËNTEN VOOR 12 BAKJES

- 2 pakken vegan pasteibakjes (bijv. Matre patissier)
- 1 blik kersen voor vlaaivulling
- 1 reep pure chocolade

 

ROOM:
- 1,5 l plantaardige melk (vervang evt 200ml door plantaardige room voor een romiger resultaat)
- 200 gr custard
- 200 gr suiker
- 3 zakjes vanillesuiker

 

1) Breng de melk samen met de suiker en vanillesuiker aan de kook. Zet het vuur laag. Voeg 100 ml van de melk toe aan de custard. Roer het mengsel totdat de custard echt klontvrij is. Voeg het mengsel al roerend toe aan de melk. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan, gebruik hiervoor een keukenmixer. Breng het mengsel aan de kook. Als het kookt zet je het vuur laag en blijf je op de laagste stand mixen. Laat het mengsel nog 3 minuten koken.

 

2) Giet het custard-mengsel in een grote kom en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe door om te voorkomen dat er een vlies ontstaat.

 

3) Zodra het is afgekoeld klop je ongeveer 10 minuten met de mixer totdat je een echt homogene room hebt. Begin met een lage stand en dan steeds hoger. Als de room te dun is om op te spuiten zet je het mengsel maximaal een half uur in de koelkast om weer wat op te stijven.

 

4) Verwarm de oven voor en bak de basteibakjes iets knapperig. Haal daarna het dekseltje eruit. Gert had ze erin gedrukt (ik dacht dat het zo moest 🤦🏽️), maar dan wordt het wel heel bladerdegerig. Laat ze afkoelen en zet aan de kant.

 

5) Smelt de chocolade au be marie (schaaltje in kokend water) of in de magnetron.

 

6) Vul de pasteibakjes met de pudding. Leg er een kers op en doop een theelepel in de gesmolten chocolade en maak strepen.

 

 

Smul smakelijk!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0