Laatst kwam ik in de supermarkt mensen tegen die ik ken van sporten en ik vroeg wat ze gingen eten. Iets van bloemkool en zoete aardappel uit de oven 🤔. Ik heb mijn fantasie de vrije loop gelaten...... Kan je ook zien aan de foto van de ingrediënten; de tomaten konden er niet meer bij en de kruiden bedacht ik er later bij. Vandaar dat die op een aparte foto staan 😊. Je hebt hiervoor een hele grote ovenschaal nodig of 2 gangbare maten.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES
- 1 kg zoete aardappel, schillen en in halve manen
- 1 bloemkool, in kleine roosjes
- 250 gr champignons, gesneden
- 2-3 takjes rozemarijn
BOUILLON
- 300 ml water
- 200 ml kookroom
- 2 el zonder kip bouillonpoeder (zie link) of gebruik ander bouillon
- 1/2 el kurkuma
- 1/2 el kerriepoeder
- 1/2 el gemberpoeder
- 2 el maizena
- optioneel 1 tl shirachasaus
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1. Leg op de bodem(s) van de ovenschaal/schalen eerst de bloemkoolroosjes, zoete aardappels en de champignons. Leg de takjes rozemarijn er tussen.
2. Meng in een kom de ingrediënten voor de bouillon goed door elkaar en giet het over de groenten
3. Zet de ovenschaal/schalen afgedekt in de oven en stoof 35 minuten. Roer goed door en stoof nog ongeveer 15 minuten, maar dan zonder het af te dekken. Wel of en toe roeren om aanbranden te voorkomen.
4. Prik of de bloemkoolroosjes gaar, anders nog even verder laten stoven
Het ziet er lekkerder uit dan dat het eruit ziet ☺️
Link van zonder kip bouillonpoeder:
https://kokenmetplanten.jimdofree.com/2019/01/03/zonder-kip-bouillonpoeder/
Heb je dit soort vergelijkbare recepten al eens geprobeerd?
Sperziebonen koken in de oven:
https://kokenmetplanten.jimdofree.com/2019/01/11/sperziebonen-koken-in-de-oven/
Spruiten koken in de oven:
https://kokenmetplanten.jimdofree.com/2019/01/06/spruiten-koken-in-de-oven/
Reactie schrijven