Van iemand kreeg ik de tip om een lekker recept te maken als ik inspiratieloos zou zijn. Nou, dat was ik 😊. De boel geveganiseerd en verdubbeld. Tja, we eten nou eenmaal erg veel groenten en ik wil altijd een prak overhouden voor de lunch de volgende dag 😉.
Â
Â
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES
- 1 of 2 blikken limabonen, afgespoeld
- 800 gr - 1 kg zoete aardappel
- 1 kg gekookte rode bieten
- 800 gr pastinaak, schillen en in frieten gesneden
Â
DRESSING
- 4 el olijfolie
- 4 el water
- 2 el Provençaalse gedroogde kruiden
- 4 tenen knoflook, geperst
- 1/4 tl chillivlokken
- zout naar smaak
Â
TER GARNERING
- 100-200 gr feta van bijvoorbeeld Violife, in kleine blokjes gesneden
- Curry naar smaak
Â
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik heb 2 bakplaten bekleed met bakpapier.
Â
1. Was de zoete aardappels met een borstel. Ik gebruik hiervoor een nagelborstel die ik alleen voor voedsel gebruik. Snijd ze in dikke plakken en leg ze op een bakplaat. Leg daarnaast de uitgelekte limabonen en zet even opzij
Â
2. Snijd de rode bieten in partjes. Ik heb hiervoor een appelsnijder gebruikt 😉 (zie foto). Verspreid ze over de andere bakplaat. Leg daarover heen de pastinaak frieten en mix wat door elkaar
Â
3. Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en mix met een staafmixer of Magic Bullet. Verdeel de dressing over de 2 bakplaten
Â
4. Zet de bakplaten in de oven en gril de groenten 30 minuten. Hussel de groenten even door. Dan weer ongeveer 20-30 minuten in de oven en een paar keer husselen totdat de groenten bruin zijn
Â
5. Maak de borden op met de groenten. Strooi er wat van de feta blokjes over en maak het af met wat curry
Â
Â
Eet smakelijk!
Â
Reactie schrijven