· 

ZOETE AARDAPPELFRIET MET GEBAKKEN UI EN CHAMPIGNONS


Zoete aardappel is een groenten waar mijn mannen niet dol op zijn, maar gegrild in de oven beginnen ze te waarderen. Ik had geen tijd en zin om uitgebreid boodschappen te gaan doen en om te koken dus ik heb voor heel makkelijk gekozen.....voorgesneden groenten 🤫.

 

 

INGREDIËNTEN VOOR 3 PORTIES
- 3 zakken aardappelfrieten á 400 gr
- 1 zak fijngesneden andijvie
- 1 hele grote ui of 2-3 kleine uien, in halve ringen gesneden
- 250 gr champignons, in plakjes gesneden

 

HEERLIJKE DRESSING
Link naar Laura’s Ceasar dressing:
https://kokenmetplanten.jimdofree.com/…/laura-s-ceasar-dre…/

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg bakvellen op 2 bakplaten.

 

1. Verspreid de zoete aardappelfrieten over de 2 bakplaten. Spray ze eventueel in met wat olijfolie, peper en zout. Gril ze in ongeveer 30 minuten bruin (licht gekarameliseerd)

 

2. Bak ondertussen de uien langzaam glazig in wat olijfolie of blus af met wat bouillon als je geen olie wilt gebruiken. Bak de champignons mee. Breng op smaak met peper en zout

 

3. Leg op 3 borden een flinke bodem andijvie. Verdeel daar de zoete aardappels overheen. Maak af met de gebakken ui en champignon en dan het aller lekkerste; de dressing 💚.

 

 

Deze combinatie was zo verrukkelijk (al zeg ik het zelf 😊). Daar kan een bordje patat met Mayolijn niet tegen op 😉.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0