Vanmorgen bij The Gym sprak ik iemand die gek is op soep met venkel en prei. De ingrediënten zijn eenvoudig, maar ook hierbij heb ik er weer een eigen draai aan gegeven. Ik kan het gewoon niet laten 😊.
INGREDIËNTEN VOOR EEN GROTE PAN SOEP (lekker duidelijk 🤪)
- 3 venkelknollen
- 2 prei, gewassen en gesneden
- 1 grote ui, gesneden
- 1 grote teen knoflook, geplet
- 200 gr groene linzen, gewassen
- 1-1,5 liter bouillon of naar wens
- optioneel wat srirachasaus naar smaak
1. Snijd de venkel doormidden en haal de harde kern eruit. Snijd daarna in halve ringen. Ja ook die uitsteeksels en sprieten (geen idee hoe dat heet), gewoon alles dus
2. Bak de ui aan en blus af met wat van de bouillon tegen het aanbranden. Bak daarna de knoflook, prei en venkel mee. Voeg als laatste de linzen toe en 1 liter van de bouillon. Laat het geheel 45-60 minuten zachtjes koken
3. Pureer met een staafmixer alles tot moes. Voeg de rest van de bouillon toe mocht je het geheel te dik vinden. Breng eventueel op smaak met peper en zout
Ik heb gekozen voor groene linzen ipv 1 grote aardappel waar zij de soep mee maakt ivm de eiwitten. 100 gr linzen heeft 21 gr eiwitten en 100 gr aardappel maar 2 gr. Dat is weer mooi meegenomen toch 😉.
Ik had niks om de soep mee te garneren, dan maar met lepels 🤪😂.
Reactie schrijven