Een Indische lekkernij met een heerlijke knapperige rand. Zo lang geleden dat ik dat gegeten heb, nostalgie! Nooit geweten welke ingrediënten hiervoor gebruikt worden. Snel moeders opgebeld en zij had nog een “eeuwenoud” recept ervan liggen. En weet je wat?! Door het eigeel weg te laten wat voor de glans gebruikt wordt, is het gewoon helemaal vegan! Mijn familie gebruikt altijd een vlaaibodem, zit lekker veel ribbels in wat voor een onweerstaanbaar lekkere knapperige rand zorgt 🤤🤫.
INGREDIËNTEN VOOR 1 VLAAI BODEM (26 cm)
- 2 glazen kokos (175 gr) te koop bij de toko of AH
- 2 glazen ketanmeel (440 gr) te koop bij de toko
- 2 glazen water (500 ml)
- 1 glas suiker (235 gr)
- 2 zakjes vanille suiker
- snufje zout
- boter om mee in te vetten
Verwarm de oven voor op 140-150 graden en smeer het bakblik goed in met boter
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet het over in het bakblik en bak in ongeveer een uur gaar in de oven.
That’s all!
En dan het moeilijkste gedeelte.......het goed laten afkoelen, want dan is hij echt het lekkerst.
Reactie schrijven