Bij de AH is de spinazie in de aanbieding, dus dat gaan we eten 🤪. Wij zijn alle 3 alleen niet weg van spinazie, maar omdat het toch erg gezond is probeer ik recepten uit met spinazie in de hoofdrol, maar wel zo dat het niet overheerst. Dit is weer zo’n recept wat een succes is geworden en dat wil ik graag met jullie delen.
INGREDIËNTEN VOOR 1 QUICHE VAN Ø 30 CM
* 1 rol quiche- of taartdeeg (300 gr)
* 375 gr tofu
* 4 takjes basilicum
* 2 el appelciderazijn
* 1 el mosterd
* 1/4 tl komijn
* 4 el edelgistvlokken
* 1 snuf witte peper
* 1 tl tijm
* 1 ui, fijn gesneden
* 2 tenen knoflook, geperst
* 200 gr champignons
* 300 gr spinazie, gewassen
* 6 halve zongedroogde tomaten, in blokjes gesneden
* 10 snoeptomaten, gehalveerd
* 1 tl paprikapoeder
* zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 graden.
1. Leg de rol met deeg op een taartblik en prik met een vork gaatjes in het deeg
2. Knijp de tofu uit en doe de tofu in een keukenmachine samen met de basilicum, appelazijn, mosterd, komijn, edelgist, peper en tijm. Meng op een langzame stand tot een glad geheel
3. Bak in een wok de ui glazig en voeg dan de knoflook, champignons, gedroogde tomaten en spinazie toe. Goed blijven roeren totdat het vocht is verdwenen. Heb je toch nog veel vocht, laat het geheel dan uitlekken in een vergiet
4. Roer de tofu door de spinazie en voeg peper en zout naar smaak toe. Giet het dan over in de taartbodem en spreid het uit. Vouw de randen van het deeg naar binnen. Druk de halve tomaatjes erin met de binnenkant naar boven. Strooi de paprikapoeder erover en Zet het bakblik in de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar.
Laat het even afkoelen voordat je het gaat snijden. Dit gerecht kan je ook koud eten.
Ooh wat kan spinazie toch lekker zijn 😱😍!
Reactie schrijven