Ā Ā·Ā 

ROTIROL MET ZOETE AARDAPPEL


Mijn vriendin is gek op rotirol, maar ik kende het niet. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik heb het recept geveganiseerd. Omdat ik niet gek ben op gewone gekookte aardappel door een gerecht heen heb ik dat vervangen door zoete aardappel. Kouseband was ik vergetenĀ šŸ¤¦ā€ā™€ļøĀ mee te nemen bij de toko dus vandaar dan maar met sperziebonen. De kip heb ik vervangen door cannellinibonen

Ā 

INGREDIƋNTEN VOOR 3-4 ROTI'S

Ā 

- 2 blikken cannellinibonen, afgegoten en afgespoeld
- 2 (zoete)aardappel, in blokken gesneden
- 700 gr kouseband, haricoverst of sperziebonen, klein gesneden
- 3 el massala kruiden
- 500 ml bouillon
- 3-4 rotivellen van de toko
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- Evt. olie om in te bakken
- Peper, zout naar smaak

Ā 

1. Bak de uien glazig en voeg de knoflook toe en lekker even mee te bakken. Daarna voeg je de (zoete) aardappel toe, de kouseband, of sperziebonen in mijn geval, de cannellinibonen en de massala kruiden (moet je nu even ruiken, zooooooo lekkerĀ šŸ˜!).

Ā 

2. Voeg de bouillon toe en laat het geheel afgedekt een half uur zachtjes pruttelen. Af en toe roeren! Zodra de sperziebonen bijna gaar beginnen te worden dan nog even laten pruttelen totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg zout en/of peper naar smaak toe.

Ā 

3. Verwarm de roti even in een koekenpan ongeveer 30 seconden totdat het wat slap is geworden, anders breekt het tijdens het oprollen. Leg de roti op een bord en schep er wat van de groenten op en rol de roti eromheen.

Ā 

Tip: Houd je van pittig, voeg dan een rode peper toe of srirachasaus, maar wij vonden het zo al erg lekker!

Ā 

Eet smakelijk!

Ā 



Reactie schrijven

Commentaren: 0