· 

BRAADWORTEL


Ik had er zo'n zin in om mijn mannen in de maling te nemen. Ergens had ik wat gelezen dat er Knakwortels bij de AH te koop zijn. Nahhhh, toen ik het vroeg bij onze AH stonden ze me aan te kijken dat ik spijt had dat ik er naar vroeg 😜. Knakwortel, heb ik daar echt naar gevraagd 🤦‍😂??? ...... dat is toch ook om te gieren. Goed, ik ging zelf aan de slag.....

 

INGREDIËNTEN: 

 

- 6-8 bospenen, geschild
- 50 ml KikKoman sojasaus
- 30 ml appelazijn
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- olie om in te bakken

 

1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg de wortels toe en laat ze 8-10 minuten beetgaar worden. Giet ze af en laat ze wat afkoelen

 

2. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Doe het in een bakje of zipbag en doe de wortels erbij om te marineren, minstens 4 uren. Af en toe schudden

 

3. Verwarm de olie in een koekepan. Dep de wortels een beetje droog met keukenpapier en bak ze bruin

Wij aten het op een zacht broodje belegd met sla. Daarover de braadwortel, gebakken champignons en drooggebakken uitjes, mosterdsaus en tomatenketchup.

 

Echt, je had de gezichten van de mannen moeten zien toen ze een hap namen en het oranje van de wortel zichtbaar werd:"Het is gewoon een wortel!?"

 

 

Het was goed te eten hoor en we hebben smakelijk gelachen.....vooral ikke 😂😂😂.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0