In de Allerhande (online) zijn best lekkere recepten te vinden, vegan en niet vegan. Lijkt mij een niet vegan recept lekker dan veganiseer ik het. Dit recept was heerlijk gelukt en zo makkelijk!
INGREDIËNTEN VOOR 3-4 PORTIES
- 3 aubergines, in plakken gesneden van 1 cm
- 1 zakje Violife geraspt
- 1 pot witte bonen in tomatensaus
- verse basilicum
- wat olijfolie
- zout/peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 220 graden.
1. Leg op 2 bakplaten de plakjes aubergine. Bespray ze met wat olijfolie en eventueel zout en peper. Bak ze licht bruin in de oven in ongeveer 20 minuten
2. Doe in een ovenschaal een laagje aubergine, dan een laagje witte bonen met wat basilicum (gesneden) en de geraspte “kaas”. Herhaal dit 3 keer, maar eindig met de witte bonen, basilicum en “kaas”
3. Sluit de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak het geheel 25 minuten zodat de “kaas” heerlijk kan smelten.
Wij hebben het gegeten met gekookte grove bulgur, maar met pasta lijkt het ons ook heerlijk of met afbak brood.
Eet smakelijk!
Reactie schrijven