Ken je de Baba anoesh van Maza te koop bij o.a. AH? Zo lekker vinden wij dat! Maar dat kunnen we toch ook zeker zelf wel maken zonder toevoegingen en minder zout.
INGREDIENTEN
- 2 aubergines
- 1-2 teentjes knoflook
- 2 el verse citroensap
- 3-5 el tahini
- een snufje harissapoeder
- zout naar smaak
Verwarm de oven voor op grillstand op 190 graden
1) Was de aubergines en prik met een vork rondom gaatjes in het vel
2) Grill de aubergines voor ongeveer 25 minuten
3) Doe nu de grillstand van je oven uit en laat de aubergines nog zo’n 20-25 minuten in de oven liggen op 190 graden (ik heb de oven op hete lucht gezet)
4) Zodra de aubergines zwart zijn geworden en het vruchtvlees zacht, haal ze dan uit de oven en laat ze goed afkoelen
5) Zodra de aubergines zijn afgekoeld, haal je de schil er vanaf en snijd het vruchtvlees in stukken
6) Doe de tahini, het citroensap, paprikapoeder, knoflook, eventueel harissapoeder en een snufje zout erbij en doe dit samen met de aubergines in een blender of keukenmachine en maal tot moes
Heerlijk voor op een toastje, broodje of als groentendip
* op de foto staat een potje met gerookte paprikapoeder, maar dat vonden wij persoonlijk te overheersen.
Reactie schrijven