Deze overheerlijke voedzame en gezonde chocolade dadel bonbon is niet alleen een must voor het oog, maar ook zeker een kadootje voor de innerlijke mens. Mijn schoonzus had dit recept van een vriendin gekregen en ik heb het recept verdubbeld, omdat ik (en manlief) er niet vanaf kunnen blijven! Deze bonbons vinden wij het lekkerst als ze net uit de koelkast komen of gekker nog, uit de vriezer. Ze blijven wat zacht en om je vingers bij op te eten!! Kom, gauw aan de slag!
INGREDIENTEN
- 300 gr medjoul dadels zonder pit
- 100 gr ongezouten pecannoten
- 4 el cacao poeder (vergeten op de foto te zetten)
- 1 tl vanillepoeder (te koop bij de biologische winkel, dus geen suiker)
- kokosrasp om de bonbons in te rollen
1) Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, behalve de kokosrasp. Laat de machine het werk doen een paar minuten. Door het vet van de pecannoten en cacao wordt het een massa
2) Schep een flinke theelepel van de massa in je hand en maak daar een mooie bal van en rol dat voorzichtig door de kokosrasp
3) Als je de verleiding hebt weerstaan om niet steeds te proeven, zet je de bonbons in de koelkast of vriezer
Dit is genieten!!!!
Reactie schrijven