· 

VEGAN MAC ‘N’ CHEESE


Dit recept stond de vorige maand in de Allerhande. Ik heb het geveganiseerd en naar eigen smaak aangepast. Inmiddels heb ik dit recept al 5 keer gemaakt. Heerlijk 💚!

 

INGREDIËNTEN VOOR 6 PORTIES:

 

* 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden

* 5 el milde olijfolie

* ½ tl gemalen paprikapoeder

* 500 gr macaroni 

* 1 pakje vegan reepjes “spek”

* pakje gerookte “ham”

* 3- 5 el (spelt) bloem

* 1 tl mosterd

* 300-500 ml ongezoete plantaardige melk

* 1 zakje geraspte “kaas” bijvoorbeeld Violife

 

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

 

1) Verdeel de bloemkoolroosjes en stukjes stronk over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 2 el van de olie, de nootmuskaat, peper en eventueel zout erover en meng goed. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de oven aan.

 

2) Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el van de olie in een koekenpan en bak de vegan spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. bruin en knapperig.

 

3) Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 minuten garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat al roerend 2-3 min. zachtjes koken. 

 

4) Voeg steeds wat van de “kaas” toe, ongeveer de helft van de verpakking en laat smelten en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout en de mosterd. 

 

5) Giet de pasta af. Meng de bloemkool, “spekjes” en kaassaus door de macaroni goed en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de “kaas” en laat in de oven in ca. 5-15 min. goudbruin kleuren.

 

Wij eten met 3 volwassenen hier 2 dagen van. Dat is dubbel genieten!

 

Eet smakelijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0