Mijn moeder maakt altijd rodebietensalade voor oudjaarsdag en zomervakantie. Altijd vaste prik geweest, maar de salade is zo geliefd dat ze het zowat het hele jaar door maakt hahahaha. Ik heb haar recept geveganiseerd en wat aangepast, gewoon om te experimenteren. Op de foto is de bietensalade erg bleek, terwijl dat van mijn moeder altijd een mooie rood-roze kleur heeft. Had ik het bietensap moeten bewaren voor de kleur! Leermomentje.....
INGREDIENTEN VOOR EEN GROTE SCHAAL
- 1 kg gekookte rode bieten, in kleine blokjes gesneden (BIETENSAP BEWAREN!)
- 1.5 of 2 kg iets kruimige aardappels, gekookt en gestampt
- 4 kleine zoete appeltjes, in kleine blokjes gesneden
- 1 klein potje gesneden zilveruitjes
- 1 potje doperwten
- 1 blik ananasschijven, gesneden
- vegan fritessaus (vergeten op de foto te zetten), naar smaak
- peper en zout naar smaak
Zodra de aardappels zijn afgekoeld kunnen alle ingrediënten bij elkaar gedaan worden met het sap van de bieten. Goed maar voorzichtig roeren en smullen maar! Voeg beetje bij beetje wat fritessaus erdoor totdat je een mooie dikte hebt.
Het is zo'n lekkere frisse salade, eetsmakelijk!
Reactie schrijven