Laatst had ik een recept geplaats van dadel chocolade bonbon, echt een heerlijke bonbon, maar best wel prijzig. "Dat kan goedkoper", dacht ik dus ik dook de keuken in om te gaan experimenteren. Mijn schoonmoeder doet veel met tutti frutti en rozijnen en met dat in gedachten ging in aan de slag....
INGREDIENTEN:
- 150 gr tutti frutti
- 150 gr rozijnen (staat niet op de foto)
- 100 gr ongezouten walnoten
- 2 el cacao poeder
- 1 tl vanillepoeder (te koop bij de biologische winkel, dus geen suiker)
- kokosrasp om de bonbons in te rollen
1) Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, behalve de kokosrasp. Laat de machine het werk doen een paar minuten. Door het vet van de walnoten en cacao wordt het een massa wat goed aan elkaar blijft plakken
2) Schep een flinke theelepel van de massa in je hand en maak daar een mooie bal van en rol dat voorzichtig door de kokosrasp
3) Zet je de bonbons in de koelkast of vriezer
Een goed alternatief voor de dadel chocolade bonbons! Experimenteer en proef!
Reactie schrijven