Harissa ken je dat? Ik kende het niet, maar ooh wat ben ik blij op er kennis mee gemaakt te hebben. Zoveel heerlijkheid in een klein potje... Dit is een look a like recept wat ik op Facebook voorbij zag komen en hup naar de AH ging ik. Wel wat moeten aanpassen, omdat de AH niet alle ingrediënten had. Dus geen idee hoe het echt hoort te smaken, maar deze variant was om te smullen.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES:
* 2 aubergine
* olijfolie
* 2 tl komijnpoeder
* 6 sjalotten, in halve ringen
* 4 tenen knoflook, fijngesneden
* 4 grote tomaten in blokken gesneden
* 400 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld
* 1 el tomatenpuree
* 1 eetlepel paprikapuree *
* 3 tl harissa (wat is dat lekker zeg!)
* 4 el dadelstroop
* 2 tl sumakpoeder
* 4 tl citroensap
* eventueel wat water
1) verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en daarna door de helft. Besprenkel ze met de olie en komijnpoeder. Bak ze in de oven in 20-30 minuten gaar. Halverwege omdraaien.
2) bak de sjalotten en knoflook in wat olie. Voeg de kikkererwten en tomaten toe en kook goed door.
3) voeg de overige ingrediënten toe. Laat het zachtjes met het deksel op de pan 10 minuutjes pruttelen. Voeg indien nodig wat water toe.
4) zodra de aubergines mooi bruin zijn kunnen ze toegevoegd worden aan de pan en kook ze even mee.
5) voeg eventueel wat peper en zout toe
Wij aten het met gekookte rijst. Voor heel veel herhalingen vatbaar 😍!!
* ik had geen paprikapuree en heb 1 geroosterde paprika uit een pot in de blender gedaan 😉.
Reactie schrijven